Arrow down

Hale pod pieczarkarnie

Badać

Ciepło, cieplej, Thermohall™

Porównując koszty ogrzewania termohali oraz hali z dachem pneumatycznym i ścianami z płyt PIRzdecydowanie lepszą inwestycją będzie hala ocieplana wykonana w technologii Thermohall™. Dzięki skutecznej termoizolacji ścian i dachu wydatki na ogrzewanie hali w sezonie zimowym są mniejsze o połowę.

Konkurencyjne rozwiązania nie są w stanie zapewnić podobnych korzyści. Dostępne na rynku polskim hale z dachem pneumatycznym (znane również jako hale namiotowe całoroczne) mają znikomą wydajność termiczną oraz mogą powodować problemy ze skraplaniem się wody na suficie i ścianach hali.

Thermohall™

Grubość izolacji Współczynnik U
50 mm 0,67 W/m2K
100 mm 0,36 W/m2K
150 mm 0,23 W/m2K
200 mm 0,17 W/m2K
250 mm 0,14 W/m2K

Warstwa zewnętrzna
wysokowytrzymała, ognioodporna i samoczyszcząca się tkanina PCV.

Wypełnienie
wełna szklana o wysokiej gęstości.

Warstwa wewnętrzna
samoczyszcząca się tkanina PCV.

Hale pod pieczarkarnie od Rubb Polska budowane są z prefabrykowanych elementów z wykorzystaniem technologii Thermohall™ . Jest to innowacyjny sposób pozwalający utrzymać stabilną temperaturę w hali przez cały rok. Co więcej, dzięki stabilnym konstrukcjom, hale pod pieczarkarnie są odporne nawet na skrajne warunki atmosferyczne, odporne przed wilgocią, a w związku z brakiem dodatkowych podpór, istnieje możliwość maksymalnego wykorzystania przestrzeni.

Hale pod pieczarkarnie wykonywane z zastosowaniem technologii Thermohall™ umożliwiają utrzymanie różnych stref temperatury pod jednym dachem, co umożliwia wyjątkowo efektywne zarządzanie produkcją. Niezwykle istotnym atutem termohal jest możliwość ich szybkiej i prostej rozbudowy, a nawet przeniesienia konstrukcji. Hale pod pieczarkarnie oferowane przez Rubb Polska to decydowanie najlepszy wybór dla efektywnej produkcji grzybów. Zapraszamy do kontaktu z naszymi przedstawicielami.

Skontaktuj się z nami


michal.knop@rubbpolska.pl